maandag 24 mei 2010

Water en liefde

Op de toppen van de Alpen wordt water sneeuw. Het neemt een andere vorm aan, maar het is nog steeds water. Het verandert opnieuw en wordt een gletsjer, een rivier van ijs. Dan wordt de gletsjer verleid door het meer en de zon. Hij smelt en wordt één met de rivier. Een gletsjer is ongelooflijk mooi, van het blauwste blauw dat je ooit hebt gezien. Toch is hij nog steeds gewoon water.

Water verandert miljoenen keren van vorm. In elk van die vormen is het prachtig, maar het blijft water, het wordt nooit iets anders dan water. Als het kabbelt aan de kust is het vriendelijk, verfrissend, geruststellend. In de vorm van een tsunami verzwelgt en vernietigt het alles wat het op zijn weg tegenkomt. Als donkere wolken werpt het schaduwen over het landschap, komt dan als regen naar beneden en brengt zo nieuw leven aan de aarde eronder. Gedronken aan een bron is het genezend en verfrissend, maar als het je je laatste adem ontneemt, verdrink je erin.

Zo is het ook met de liefde. Als je bewustwording groeit, merk je dat liefde alles is wat er is. Alles in het universum is een manifestatie van die liefde. De verschroeiende hitte in de kern van de zon en de warme stralen van de zon op je gezicht, het zijn allemaal uitingen van liefde. Als je eenmaal beseft dat er alleen maar liefde is, zie je de magie en het wonder van alles.
(Isha Judd)

3 opmerkingen:

Walter zei

Inderdaad, het bijzondere van deze ervaring is dat je dan vaak een warme fysieke verbinding naar de hartstreek voelt.
Verder geef ik je maar weer eens een persoonlijke groet!
Bij deze dus...

ank zei

als je leert dat alles liefde in zich heeft
dan zal je het ook vinden
overal om je heen,
als je zelf liefde geeft
dan zal je het terug krijgen
van iedereen om je heen,
als je het eenmaal begrijpt
is het zo mooi
zo ontzettend mooi!

wim22 zei

met liefde gelezen :-)
Groetjes!