woensdag 10 februari 2010

Werkelijkheid

Als je kijkt naar de wereld waarin je leeft, de dingen die je najaagt, de dingen die je leuk vindt, de dingen die je wilt, dan zijn het alleen maar herhalingen van het verleden. Er zit niets nieuws bij. Zelfs de dingen waarvan je denkt dat ze nieuw zijn, zijn een combinatie van de dingen uit het verleden, en aangezien het een herhaling is van het verleden, is het niet echt, leeft het niet, is het niet wat er is. Het is een inhoud van je geest. De inhoud van je geest is een gevangenis. Maar de persoon in die gevangenis is zo gebiologeerd, de tralies lijken zo sterk en machtig, dat je denkt dat het de tralies zijn die je wilt, waar je naar op zoek bent en die je sterker wilt maken.

Al met al leidt dat ertoe dat je in je leven voortdurend bezig bent de tralies van je gevangenis te verstevigen en te versterken. Je zult die tralies nooit zien voor wat ze zijn en je zult nooit weten wat er in werkelijkheid aanwezig is; totdat je in staat bent het hele gedoe van je af te werpen - alles wat je weet, wat je ooit geweten hebt; alles wat je wilt, wat je leuk of niet leuk vindt - totdat je bereid bent je geest helemaal overboord te gooien.
(A.H. Almaas)

1 opmerking:

Knappers.nl zei

Zodra je begrijpt dat elke werkelijkheid die aan je verschijnt, slechts een illusie van je gedachten is, kun je beginnen met gummen. Als je gummetje op is, en vel papier wit, blijft na het papier, wellicht iets van je bewustzijn over.
Groetjes, John Knappers.nl