donderdag 24 juni 2010

De weg naar Nergens

De weg naar Nergens ligt recht voor je. En je zult op pad gaan, simpelweg omdat de weg er is en jij ook. Je zult hem achterwaarts en voorwaarts bewandelen. Je zult vele malen van het pad afdwalen en er op terugkeren. Je zult talloze gedachten hebben over wat het allemaal betekent en waar je heen gaat. Maar dat is niets anders dan mentale kletspraat. Die gedachten betekenen niets. Geen enkele gedachte kan je van de weg bevrijden of zorgen dat hij sneller ten einde komt.
Er loopt een weg, maar je weet niet waar die heengaat. Je staat langs de weg, maar je weet niet of je rechtsaf of linksaf moet slaan, of moet blijven waar je bent. Je weet het niet.
Vroeg of laat maak je, ongetwijfeld uit verveling, een keuze. Je gaat links of rechts. En je denkt enthousiast dat je de juiste beslissing hebt genomen, totdat je op moeilijk terrein komt, want dan ben je ervan overtuigd dat je verkeerd gegaan bent. Dat gebeurt, of je nu recht- of linksaf gaat. Dat maakt geen verschil.
Soms zal het erop lijken dat de dingen die in je leven gebeuren het gevolg zijn van de keuzes die je gemaakt hebt. Andere keren zal het je duidelijk zijn dat die dingen toch wel waren opgetreden, ongeacht wat jij gekozen hebt en wanneer je dat gekozen hebt.
(Paul Ferrini)

2 opmerkingen:

Walter zei

Even een ondeugende opmerking;
Hoe kan ik ooit zeggen dat ik dingen anders ervaar dan jij?
Je citeert!
Maar je kan dit grapje wel hebben vermoed ik van deze trouwe man uit Gouda die hier op jouw weblog, altijd weer even een rustpunt vindt. Oja, over dat begrip bewust-zijn.....(hihihi)
Groetjes

ank zei

Ik loop juist zo graag n a a s t het pas...