vrijdag 31 juli 2009

De dood niet smaken

Het is niet alleen dat we ons verstand verhelderen kunnen en ons gedachtenleven, maar ook het gevoelsleven kunnen wij tot grotere klaarte brengen, waardoor we meer zintuigen tot onze beschikking krijgen, meer gewaarworden, meer beleven. Belevenissen en ontmoetingen die niet alleen in ons verstand geregistreerd worden maar die zo dringend te kennen gegeven worden aan onze ziel dat zij daardoor blijvend werkzaam zijn.
Er zijn ervaringen die we aan de kracht van de geest toeschrijven, die onvergetelijk en weergaloos zijn. Zodat het bewustzijn verwijd wordt tot beleefbare ruimten en toestanden van verlichting, waaraan een onvergankelijke waarde moet worden toegeschreven.
Daarom stellen wij de verklaring van deze dingen niet gelijk met een bewijs maar met een ondervinding. Deze ondervinding van het blijvende, het onsterfelijke leven zal ons in staat stellen de dood niet te ontmoeten. Dat deze ontmoeting wel plaats kan hebben met ons lichaam, maar dat
de mens dit lichaam niet is. Dat het veeleer een tijdelijk werktuig is, aan slijtage onderhevig, tenslotte onbruikbaar, waardoor hij het eenvoudig achter zich laat en een nieuw bouwt.
(Barend van der Meer)

3 opmerkingen:

Walter zei

mooi omschreven, zelf ervaar ik het als; die extra "werkelijkheid".
wederom een vriendelijke groet.
Walter@

Kagib zei

Erg moooi weer ja Barend. :)))

Walter zei

mijn reaktie was niet naar aanleiding van dit stukje, komisch...geen idee hoe het hier is terecht gekomen