donderdag 15 april 2010

De waarheid is simpel

De waarheid over wie je bent is uitermate simpel. Ze is dichterbij dan je gedachten, dichterbij dan je hartslag, dichterbij dan je adem. Wanneer je gelooft dat je gedachten werkelijkheid zijn, je gedachten als basis voor de werkelijkheid neemt, zul je voortdurend over het hoofd zien wat dichterbij ligt, wat jou al die tijd al riep, en zei: 'Hier ben je! Je bent thuis! Kom binnen, voel je thuis.'
Thuis zijn is simpelweg hier zijn. Dat hier zijn uitstellen houdt in dat je je bezig gaat houden met de oneindige ingewikkeldheden van zelfbepaling en verkeerde identificatie.

Je hebt hier en nu de kans om daarmee op te houden en eerlijk te zijn ten aanzien van de vlam van bewustzijn die de essentie van je wezen is. Ervoor kiezen dat te ontkennen betekent lijden. Ervoor kiezen je daaraan over te geven betekent het einde van elk onnodig lijden. Wanneer je tot jezelf komt, jezelf liefhebt, erkent dat je zelf de vlam van de waarheid bent en dat je die liefhebt, hoef je niet meer naar liefde te zoeken of proberen liefde te krijgen. Je bent vervuld.
(Gangaji)

Geen opmerkingen: